cz | en

Tvaroh z Choceňské mlékárny

Choceň, 16. května 2011 – Ten, kdo dbá na zdravou výživu a zároveň si rád čas od času dopřeje domácí dezert, jistě považuje za nepostradatelnou surovinu tvaroh.

Blahodárnost mléčných výrobků pro náš organismus je nesporná, současný životní styl však velí – žádné tuky navíc. Nicméně, péct například cheese cake z měkkého tvarohu ve vaničce je v podstatě ztráta času. Jak tedy dosáhnout toho, aby náš dezert nebyl příliš tučný, zároveň se však neroztekl ještě na pekáči? Jedním z tradičních výrobců tvarohů je Choceňská mlékárna.

„Choceňská mlékárna, přední český dodavatel mléčných produktů s více než osmdesátiletou tradicí, stále ještě vyrábí jemný tvaroh klasickou ruční metodou odkapáváním. Tento tvaroh je stálicí na trhu prakticky od založení společnosti. Stejný výrobek používaly už naše babičky pro jeho kvalitu,“ říká Pavel Marek z Choceňské mlékárny a dodává, že rozdíl mezi měkkým a jemným tvarohem je skutečně významný. Hlavní rozdíl je v obsahu tuku resp. tukuprosté sušiny. U měkkého se jako surovina použije odstředěné mléko o téměř nulové tučnosti, u jemného tvarohu má mléko tuk 0,4-0,5%. „Tuk je nositelem chuti, proto čím tučnější, tím jemnější chuť. Bez tuku je také tvaroh drobivější,“ vysvětluje Marek a zároveň upozorňuje na to, že na rozdíl od tučného tvarohu či polotučného tvarohu jemný tvaroh není kalorickou bombou a přitom disponuje optimální chutí i konzistencí pro všechna možná použití.

Tento tvaroh je nutričně velmi výhodný a přitom je svým složením vhodným kompromisem mezi obsahem tuku a kvalitní chutí,“ říká Pavel Marek s tím, že pro své typické senzorické vlastnosti je vhodný i pro pekárny a cukrárny. „Je vhodnější než termotvaroh získávaný odstředivkovým způsobem, který má nižší sušinu a tím pádem „mazlavější“ konzistenci,“ upřesňuje a dodává, že gastrobalení pro pekárny je speciálně připraveno s vyšším obsahem sušiny cca. 24 %.

Jeho důležitou vlastností je podle Marka skutečnost, že při pečení koláčů, buchet a dalších pekařských výrobků tento tvaroh nesedá a nepouští syrovátku (vodu). „Choceňský jemný tvaroh je balen do hliníkové fólie. Oproti tvarohům ve vaničkách (které jsou zpravidla řidší) a neobsahuje tolik syrovátky (vody), která odkape již v mlékárně při výrobním a balícím procesu,“ uzavírá Pavel Marek.

Výhody:

  • tuk v sušině = 6 % (povolený rozsah 6 % -10 %), sušina = 22 % (rozsah 22 %– 27 %)
  • nutričně velmi výhodný - celkový obsah tuku je 1,3 – 2,7 %
  • 250g výrobku pokryje přibližně třetinu DDD (doporučené denní dávky) vápníku pro dospělého člověka (DDD = 800 mg vápníku)
  • neobsahuje látky GMO (Geneticky Modifikovaný Organismus).

Balení:

250 g - kostky balené do hliníkové fólie (3 kg krabice, 8 kg karton)

Gastro - 10 kg pytle

O společnosti Choceňská mlékárna

Choceňská mlékárna s.r.o. s více než osmdesátiletou tradicí výroby mléčných produktů, patří k lídrům na českém trhu a kvalita výrobků dokazuje od poloviny roku 2003 osvědčení značkou KLASA. Profiluje se na trhu především v segmentu pomazánkových másel, smetanových pomazánek, smetanových jogurtů a tvarohů. V současnosti společnost expanduje i do zahraničí a úspěch slaví s pomazánkovými másly především v zemích východní Evropy.

www.chocenskamlekarna.cz

Kontakt pro média:

Jakub Koutek

M: + 420 774 547 902

E: jakub.koutek@smart-point.cz

#smartpoint #reklama #praha

Jsme členy:

Logo
© copyright Smart Point 2011
Obuv Scholl za skvělé ceny. Potápěčké svítílny pro potápěče. Kvalitní Dětské osušky .